Förvirrad tjej!

Alltså det brukar pratas om "amninshjärna", att man alltså blir lite (extra) virrig och förvirrad under tiden man ammar. Jag undrar ibland om min hjärna fortfarande tror att jag ammar även om det det är mer än ett år sedan sist. Jag är så sjukt tankspridd, förvirrad och virrig så jag rakt blir trött på mig själv.

Jag tappar bort min telefon (som alltid är på ljudlös utan vibration) kanske 10 ggr om dan, MINST. Min börs söker jag minst en gång om dagen. Sen förlägger jag kläder jag plockat fram till barnen eller till mig själv. Jag tar med mig tvdosan in i köket och lämnar den där när jag går tillbaka till tvrummet. Jag glömmer bort var jag lägger nycklar och viktiga papper.

Men en händelse som ni garanterat minns är ju händelsen med MAX och bilnyckeln. Där vår enda bilnyckel försvann när jag var på Max själv, med barnen. Jag orkar inte tänka på det men historien finns i arkivet.

Iallafall, det här med nycklar och Max fick historien att upprepa sig. Den här gången hade jag, Jonas och barnen varit på Max och ätit. Väl hemma skulle Jonas fixa någonting med bilen så jag tog hans nycklar och skulle låsa upp dörren. Min hemnyckel är lite trög att få i och att vrida runt, därför tänkte jag inte så mycket på hur svårt det var att få in Jonas nyckel.
Men det visade sig, när jag tagit i och försökt vrida runt nyckeln, att jag tryckt in fel nyckel i låset.

Så kommer vi till den värsta delen. Jag lyckas alltså vrida runt nyckeln så pass att jag bryter av nyckelstackarn. Så halva nyckeln sitter kvar i låset. Har gått av precis rakt av. Det är stört omöjligt att få ut nyckeldelen.

Ropar på Jonas i panik, som blir ordentligt less (milt sagt). Tur i oturen har Jonas källarnyckeln på sin knippa. Så vi kunde komma in den vägen istället.
Historien fick ett lyckligt slut när jag frågade vår granne om han kunde hjälpa mig få ut den. Tänk att det gick. Jag som försökt med allt jag kunde tänka på!

Men alltså frågan är, hur länge har man amninshjärna? När går det över! Går det någonsin över? Eller är jag dömd att tappa bort och förlägga saker i all evighet? Dessutom är jag portad från Max av Jonas.

Kommentarer:

1 ida:

Jo. Men efter amningshjärna kommer småbarnshjärna.. så tror inte man är helt back on track förän barnen är stora el mö har flyttat ut;) /råkade snubbla in här

Kommentera här: